لطفاً با ما همراه باشید تا درمورد این مبحث که در واقع رکن اصلی گرافیک است صحبت کنیم و مطالب مربوطه را به شما کاربران عزیز ارائه دهیم.
با این مقدمه شروع میکنم که در محیط پیرامون خود به هرچیزی که نگاه میکنیم با یک طرح گرافیکی روبرو می شویم از بسته بندی مواد غذایی در فروشگاه گرفته تا بیلبوردهای تبلیغاتی که در خیابان و سر چهارراه نصب میشود. چیزی که قابل توجه است و برخی از افراد را به فکر وامیدارد این است که بعضی از آنها خیلی جذاب هستند ولی بعضی از آنها جالب به نظر نمی رسند!
طراحی گرافیک چیست؟
طراحى گرافیک در واقع اصطلاحى است عام براى حرفهاى متشکل از طراحى حروف، تصویرسازی، عکاسى و چاپ بهمنظور ارائه اطلاعات یا آموزش. این اصطلاح را اولین بار ویلیام ادیسون دیگینز در سال ۱۹۲۲ بکار برد. با این همه فقط پس از جنگ جهانى دوم بود که کاربرد آن رایج شد.
طراحی گرافیک هر راه خلاقانه ای برای حل مسئله است. میتواند معانی زیادی داشته باشد ولی به طور کلی ایجاد یک ارتباط دیداری و تصویری است. میتواند طراحی گرافیک سایت باشد یا میتواند بروشور یا کارت ویزیت باشد. هر چیزی است که به ارتباط دیداری ربط داشته باشد و به شکل و فرمت هم ربطی ندارد.
طراحی گرافیک تمام ابعاد زندگی ما را در بر گرفته است، توضیح میدهد، تزئین میکند، هویت میبخشد، معنا را به جهان تحمیل میکند. طراحی گرافیک چندین کارکرد را به نمایش میگذارد. دستهبندی و متمایز میکند، اطلاعرسانی میکند، احساساتمان را برمیانگیزد و به شکلگیری احساسمان دربارهی جهان پیرامون کمک میکند. تصور کنید اگر طراحی گرافیک یکشبه ممنوع یا ناپدید شده بود، دیگر هیچ کلام مکتوب، روزنامه، مجله، اینترنت و علمی وجود نداشت که بشود دربارهاش صحبت کرد. بدون فرآیند و اجزایِ طراحی ــ ساختار و سازمان، واژه و تصویر و تفکیک و تمایز مطالب از یکدیگر ــ میبایست تمامی اطلاعاتمان را از طریق گفتار دریافت میکردیم.طراحی گرافیک نه تنها موضوع بیهودهای نیست، بلکه کاربردها و اهدافی دارد که برای جهان مدرن ما بسیار سازنده هستند، تا آنجا که مارشال مکلوهان از ما به عنوان «انسان تایپوگرافیک» یاد میکند.
طراحی گرافیک بیان کننده یک پیام است. این پیام میتواند، پیامی برای فروش یا برندینگ باشد یا پیامی برای فرهنگ سازی یا هر چیز دیگری که آن را به صورت یک ایده تصویری و دیداری بیان میکند.
اجزای طراحی گرافیک
میتوانیم طراحی گرافیک را به سه قسمت تقسیم کنیم:
امیدوارم با این توضیحات اجمالی با این مبحث آشنایی اولیه پیدا کرده باشید. در روزهای آینده با مطالب آموزشی بیشتر در خدمت شما خواهم بود.
دیدگاهتان را بنویسید