لوگوها انواع بسیار متنوعی دارند و زمانی که یک ارگان یا شرکت جدید ایجاد شود، مطمئناً باید به فکر طراحی لوگو و آرم باشد. طراحی یک لوگوی خوب میتواند خیلی خوب نام برند را در ذهن مشتری ها جا بیندازد و به یاد ماندنی شود. عوامل بسیار زیادی هستند که در هنگام طراحی لوگو باید رعایت کنید به عنوان مثال:
موقع طراحی ایده های مختلفی به ذهن شما خطور میکند که می شود برای طراحی لوگو از آنها استفاده کرد. تعاریف متعددی از لوگو ارائه شده است و ما در این مطلب ۵ نوع اصلی آنها را معرفی کرده و به توضیح آنها می پردازیم.
این دسته از لوگوها، کمپانی یا شرکت را خیلی ساده اما بارز معرفی میکند. در بیشتر موارد یک تصویر ساده شده و آبستره استفاده می شود تا جذابیت بصری را ایجاد کند. اغلب شرکت هایی که از این دسته از لوگوها استفاده میکنند یک لوگو اصلی و ساده دارند، اما ممکن است ورژن های افکت دار دیگری را از روی همان لوگوی اصلی طراحی کرده و از انها هم استفاده کنند. مطمئناً ذهن آدم خیلی راحت تر میتواند یک فرم خلاصه شده و ساده را از یک فرم پیچیده و در هم برهم به یاد بیاورد. پسندیده تر است که کمپانی های بزرگ از لوگو و نماد ساده بهره ببرند تا از سادگی خود برای بهتر به یاد ماندنی شدن استفاده کنند. مانند کمپانی های بزرگ اپل، بنز و شل…
از سمت راست لوگوی کمپانی بنز، شل و اپل
این دسته لوگوهای متنی هستند که خیلی دقیق اسم شرکت رو هجی میکنند. خیلی اوقات یک فونت کاملا منحصر به فرد مخصوص این لوگوتایپ ها ساخته میشود. از نمونه های لوگوتایپ می توانیم به فیس بوک، سونی و یا دیزنی اشاره کنیم:
لترمارک ها اغلب به شکل تایپوگرافی هستند. این نوع لوگوها برای معرفی شرکت از حروف اول اسم شرکت یا علائم خاص استفاده میکنند. خیلی از شرکت از این نوع لوگو استفاده میکنند به دلیل اینکه حروف خلاصه شده ی نام آنها خیلی بهتر از نام کامل میتواند به لوگو تبدیل شود و نام آنها را به نمایش بگذارد، حتی در بعضی موارد ممکن است تلفظ اسم شرکت سخت باشد و یا به حد کافی بارز نباشد. به همین دلیل کمپانی هایی که نام طولانی یا ناملموسی دارند مایلند که از این دسته از لوگوها استفاده کنند. بعضی از کمپانی ها و شرکت هایی که از لترمارک استفاده میکنند عبارتند از: هیولت پاکارد، چنل و جنرال الکتریک.
از سمت راست به ترتیب جنرال الکتریک, چنل و هیولت پاکارد
این نوع لوگوها از ترکیب یک وردمارک (لوگو لغوی) و یک سمبل یا آیکون با هم تشکیل می شود تا بتوانند این انعطاف پذیری را داشته باشند تا از هر کدام از آنها در هر جایی که لازم بود بهره ببرند. اگر یک Combination Mark خوب طراحی شده باشد باید این قابلیت را داشته باشد که بخش های مختلف آن چه به صورت جداگانه و چه به صورت ترکیبی استفاده شود و در عین حال زیبایی و کاربرد خاص خود را حفظ کند. شرکت هایی که از این لوگو استفاده کرده اند عبارتند از: هواپیمایی هاوایی، آدیداس و یا اسپیرینت
یک لوگوی امبلم طرح لوگو را با یک طرح گرافیکی پوشش میدهد. مدل هایی که از این نوع میشود مثال زد عبارتند از: لوگوی شرکت های هارلی دیویدسون، ان اف ال و استارباکس
بسیار خب همانطور که مشاهده نمودید این ۵ دسته میتواند تمامی لوگوهایی که وجود دارد را شامل شود. فقط کافی است برای تمرین به تصویر شاخص همین آموزش نگاه کنید تا ببینید که هر کدام از این لوگوها جزو کدام دسته محسوب می شوند و اگر روزی خواستید یک لوگو طراحی کنید باید تصمیم بگیرید چه سبکی را برای کار انتخاب کنید.
کاربران گرامی امیدوارم که از آموزش امروز بهره لازم را برده باشید. برای ارائه نظرات و سوالات خود با ارسال دیدگاه با ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید